Διάλεξη Προσκεκλημένου Ομιλητή

flyerteliko-guest lecture-page-001

 

Ο Παναγιώτης Ι. Κανελλόπουλος είναι Καθηγητής του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Έχει εργαστεί ως Καθηγητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας  (2006-2013), Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών (2004 – 07), Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος (2005- ), Τακτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (2008- 09 ), Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου (1985), Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου (FIDE), (2005 – ), Μέλος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών(ΕΠΕΕΣ) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕΕΣ (2001- 04).

Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Διδάκτωρ Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει, μονογραφίες, επιμέλειες και συμβολές σε συλλογικούς τόμους και άρθρα μεταξύ των οποίων: Το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η Συνθήκη της Λισσαβώνας, Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 2010, Οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, Εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 2008, Το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 2003, Η Αίτηση Ακυρώσεως των πράξεων των κοινοτικών οργάνων, Εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 1993, Η Εξωσυμβατική Ευθύνη της ΕΟΚ, Εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 1990.